Innowacje produktowe – piwo z papryką chili

Na półkach sklepowych pojawiło się właśnie pierwsze w Polsce ciemne piwo z dodatkiem papryki chili. Jego smak to połączenie pikanterii papryki oraz nut kawowo – czekoladowych, charakterystycznych dla gatunku Porter Bałtycki. 

Ostrzejszy smak nowego portera idealnie pasuje do letnich dań z grilla, czy popularnych podczas upałów deserów lodowych. „Powstał w wyniku poszukiwań kulinarnych naszych browarników” – mówi Marek Skrętny, dyrektor marketingu Browaru Amber. „Okazało się, że nasze sztandarowe ciemne piwo Grand Imperial Porter znakomicie smakuje z pikantnymi potrawami. Dlatego stwierdziliśmy, że połączenie smaków ostrej papryczki chili i ciemnego piwa da bardzo ciekawy i nietypowy efekt” – dodaje.

Porter Chili z Browaru Amber to pierwsze w Polsce i jedno z nielicznych na świecie piwo z dodatkiem pikantnej papryczki. Najlepiej smakuje podawane w prostej, delikatnie rozszerzanej ku górze szklance, schłodzone do temperatury 10 stopni.

Piwo jest dedykowane osobom lubiącym pikantne dania, ale też wszystkim szukającym nowych smaków. Pikanteria w piwie nie jest dominująca, to tylko delikatny posmak, podkreślający znakomity aromat tego trunku. Wszystkie składniki są idealnie dobrane i wywarzone.

„Pikantne piwo Porter Chili okaże się ciekawa odmiana dla wiernych zwolenników naszego Grand Imperial Portera, ale też miłą niespodzianką dla poszukiwaczy nowych smaków” – podsumowuje Marek Skrętny.

Grand Imperial Porter Chili dostępny jest w edycji limitowanej.

Zaloguj się Logowanie

Komentuj